Dag 5 Bräcke - Ytterhogdal 11,3 mil

Vi var lite trötta och blöta när vi komme fram till Lyckans camping i Ytterhogdal i går kväll .... ;)
 
Start kl 8.05 Framme kl 20.00
 
Vi startade från Bräcke kl 8.05 och rullade på den absolut bästa morgonsträckan vi har gjort än så länge. Lagomt utför med bra full och vinden i ryggen ned till Ånge! Precis vad vi behövde!
Det gick alltså snabbt ner till Ånge där vi då hittade en affär, mack och fritidsbutik. På affären så köpte vi mackor och mat. Fritidsbutiken hade till vår stora lycka en gasflaska! Vi var tvungna att gå in på macken och köpa en tändsticksask och fråga om de hade gasflaskor till kök. Men nej, inte den macken heller...
Till killen på Intersport: Du må va jättetrevlig och kunnig på kök, men gör inga fler uttalanden till kunder om att " ...det finns att hitta på nästan varenda mack runt om ...." ....Ingen vi har passerat har haft det... !
 
Kart-kollning inne i Ånge...
 
Sen så blev det lunch en bit utanför Ånge, köttbullar i gräddsås på burk med pulvermos. Oj så gott! ;) Konstigt vad allt smakar super bara man har cyklat några mil...
 
 
Vi passerade en skylt där det stod " Äntligen i Haverö" och på baksidan skylten så stod det "kom gärna åter" Jaha, tänkte vi och såg en gård till höger men sen inge mer..
 
Sen så sväng vi på 315 och in på en camping. Där kissade vi, köpte oss en kaffekopp och te samt varsin glass, pratade med en tysk herre och fyllde på vattenförådet. Campingen låg jättefint till utmed Holmsjön.
 
 
Någon mil till och ett jättestort rökmoln bolmade en bit bort på andra sidan en smal sjö. Vi har inte hör något mer om branden men nog var det allt en skogsbrand. Röklukten slapp vi inte undan. Den fanns kvar hela vägen till Ytterhogdal.
 
Sen kom en jättebacke uppför, det var allt bra en präktig höjd vi skulle över, häftig natur med stora stenblock och krokiga träd. Sen blev det utför! Vår favorit :)
 
 
Lite senare precis vid gränsen mellan Jämtlands och Västernorrlands län så kommer en konstigt bekant skylt, "kom gärna åter" och på andra sidan "Äntligen i Haverö" !!! Man blir ju lagomt tokig för mindre, det ska väl nästan till att ha varit Sveriges längsta by, finns inte utmarkerad på kartan! Tror väl vi det, han var för lång och innehöll bara ett fåtal gårdar, kartgörarna visste väl inte var man sätter en sådan by... :-)
Där blev vi så hungriga och lagomt galna över detta erbarmeliga Haverö så att vi pausade på parkeringen mellan länen.
 
 
 
Sen var det enorma svärmar av flygfän! Bara upp med halsduken och kisa med ögonen... Lagomt rull ner till Ytterhogdal. Mamma hade ringt tidigare till campingen så att vi var säkra på att vid hade någon stuga även om vi kom sent. Karl'n hon pratade med sa att det bara var att välja en stuga, nycklarna satt i dörren och man kunde slänga betalningen i en vit låst låda vid dörren. Han själv skulle och spela bingo. Jättetrevlig karl och stugan var helt ok för 200 kr och som Mamma sa "här flödar myset" ...
 
 
Sen sov vi så gott efter att ha duschat och ätit kvällsfika.


Kommentarer


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

På hjul

Hejsan! Vi ska cykla ner till Malmö i sommar. Vi startar från Västra Mesele efter midsommar. Detta blir våran resedagbok över vår lilla cykeltripp ...

RSS 2.0