Dag 10 Filipstad-Askeviksbadet 11 mil

Start kl 6.40 Framme kl 17.00
 
Vi startade med gröt, mackor och varmt i magen. Glad i hågen rullade vi ut från Filipstad utan vind! Helt fantastiskt! Vi tog de första milen till Kristinehamn på rekord tid, kändes det som i alla fall... :)
 
Den uschlasde info-skylten vi sett... Ingen karta över huvudtaget på den!
Bilder inne ifrån den fin fina parken i Kristinehamn.
Lunch 
 
Väl inne i Kristinehamn så hittade vi en turistbyrå där vi fick lite lokala kartor. Tvärs över gatan mot byrån så låg ett gatukök och vi slog till! Som 10 dagars jubileum så köpte vi oss en hamburgare till lunch. Han som tog beställningen var imponerad. Mycket trevlig karl och goa hamburgare. Vi hjulade vidare. Vi tog av väg 26 en stund och gjorde en liten krok mot Hult och Ed. Fin fin liten mindre väg och lite öppnare landskap. Lite åkerlappar och så fick vi se Vänern ! Så coolt att bara se blått i horisonten...
 
Först idag, när över hälften är gjord, så har vi börjat få lite söder-vibbar. Idag så har vi kört hela tiden genom bebodda bygder, det var så litet mellanrum mellan orterna att det var svårt att hitta en plats att kissa på! De ni! Då är det skillnad jämtemot Mesele-Björna! ;)
Det var ungefär så hära vi hade tänkt oss hela Malmöresan, vackert väder, platt landskap, öppet landskap, stora fina campingar och ställen där man kan köpa glass med jämna mellanrum.... Först dag 10 ... Ha det i bakhuvudet ni som planerar långturer!
 
Sen tillbaka på 26:an och en glass vid Gullspång. Sen så hade vi sikte på att ta oss till Sjötorp, där Göta kanal börjar, men där så verkade det inte riktigt finnas en camping utan vi hänvisades till en 6 km norr över Sjötorp. Närmare bestämt Askeviksbadets camping.
 
 
Dagen började alltså väldigt bra. Vädret har varit stålande sol och varmt, kortbyxor och bara en tröja! Vi hade ingen bestämd destination när vi började utan hade bara tänkt oss en liten bit... Men med humöret på topp och vädret på vår sida så lyckades vi med 10 mil ändå!
 
 
Nu så har vi sammanlagt gjort 98 mil. I morgon när vi når Mariestad så går vi över 100 mils gränsen! Så när som på ca 2 mil så har vi lyckats hålla 10/dag! Om man då betänker en halv vilodag i Sveg så tycker vi att man kan påstå sig ha hållit 10 mil/dag! :-)
 
Nu ska vi bara kvällsfikat och sen somna, kanske ska vi orka göra en planering inför morgondagens etapp... Men det får vi se... Go natt :-)
 


Kommentarer
Vannia

Jasså, ska det vara poesi för att muntra upp er
Här kommer Axels favvis- fast han förnekar det å det bestämdaste:
Högt uppe på berget, finns ingen polis
Där kan man gå naken- å släppa en fiiis

Tänk på det ni när det är tufft i uppförsbackarna. Man vet aldrig vad man kan få se när man kommit upp ;)

2012-07-03 @ 23:08:22
Felicia

gud så häftig:)

2012-07-04 @ 18:52:19


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

På hjul

Hejsan! Vi ska cykla ner till Malmö i sommar. Vi startar från Västra Mesele efter midsommar. Detta blir våran resedagbok över vår lilla cykeltripp ...

RSS 2.0