Dag 13 Smålandsstenar - Laholm 9 mil

Start kl 7.25 - Framme kl 16.05
 
Hela dagen så har det varit gråa och tråkiga moln. Några små och få regndroppar har fallit men inte så mycket att vi har måstat på med regnstället. Luftfuktigheten har varit hög och man har inte varit blöt av svett utan av fukt... Låter som samma sak för vissa men för oss så har det varit skillnad. ;)
 
Aja, i alla fall, morgonen började med en sväng in på en mack i Smålandsstenar, där så införskaffade vi lite choklad och smörjningsolja, smörjde kedjan ordentligt och sen så har vi svävat fram på hjulen. :-)
 
Efter macken så valde vi små småvägar genom skogen och tvärs över åkermarken. Efter igår så kände vi att små vägar är att föredra... Mycket fina små vägar för att vara småvägar. Inte som småvägar tenderar vara i norra Norrlands inland... ;-)
 
Första fikat intogs vid en alldeles prima liten rastplats någonstans i mitten av en fin liten tätare glesort vid namn jag inte kommer ihåg. Väl värd att återkomma till. Sen så fortsatte det mot lunch i Femsjö. Där var det en liten typ utav "info-stuga". Vi satte oss under tak och cyklarna fick också plats. Tur var det för där mitt under lunchen så kom det en liten kraftigare regnskur. Vi blev inte blöta utan mätta av couscousen & vego-pulver-köttröran.
 
Efter lunchen så fortsatte vi på våra småvägar. Vi passerade Kullhult, Simlångsdalen och Eldsberga bl.a. Väl inne i Laholm så hade vi redan ringt STFs vandrarhem och bokat ett rum så det var bara att googla fram adressen på telefonen och följa den blåa linjen ;-) tänk om gatan också kunde bli blå så man inte behövde gå med näsan i telen hela tiden... ;-)
Gps kartan på telefonen har för övrigt fått gå hela dagen när vi vimsade runt på småvägarna. Utan den så hade vi aldrig tordas ta de vägarna. ;)
 
Lunch vid Femsjö, lummiga vägar och tillslut framme i Laholm på ett jättefint vandrarhem!
 
 Fem över fyra parka vi cyklarna utanför vandrarhemmet och klev in. Vi fick laga middagen i allköket och äta på riktiga tallrikar med riktiga bestick! Vad trevligt som omväxling! :-) Fast när vi la upp maten på tallrikarna så tänkte vi " Va? Har vi ätit SÅ mycket!?!" 
 
Men det var inga bekymmer att få i sig all mat. Lite salt och ett vattenglas senare så var det borta. Efter 130 mil så går det ganska bra ;) Det enda jag saknar är en riktig sallad. Det är lite svårt med grönsaker på färden... 
 
Som redan nämnt så har vi alltså haft riktigt tur med vädret idag om man jämför med vad vi kunde ha fått. Och håller turen i sig till i morgon så tar vi turen över Höganäs bara för att det är så fint att köra kuststräckan ner till stora staden Malmö. Även om vi inte får bra väder så siktar vi på Höganäs och sover där i krokarna för att ta sista biten på söndag. Nu är det alltså upp till vädergudarna om när vi når målet...
 
Så häftigt att vi snart är framme! Det är ju inte direkt så stor skillnad på dagarna vi har gjort, dagarna bara flyter ihop. Tänk att vi har hållit på i två hela veckor nu i morgon!  
 
Vi tänker ta en tidig kväll och en tidig morgon så nu är det kvällsfika som gäller!
... Än mer mat ... :-)


Kommentarer
Marty Curfurst

Ja vad mer kan man säga utan att ni har gjort det omöjliga möjligt!! Vilken resa!! Vilka minnen!! Och tänk så bra det skall smaka med vällagad mat när ni kommer fram!!
Stora kramar!!!!!!!

2012-07-06 @ 18:59:46
Vannia

Jag tror inte på att ni är här förän jag fått krama om er ;)
Helt fantastiskt vilken resa ni har gjort !!!
Synd att man inte kan nominera privat personer till
Gerring priset. Men vi kanske kan instifta ett Alfredssons pris ?
Men måste man cykla från Vindeln till Malmö då?

2012-07-06 @ 19:19:47
Felicia

Låter ändå som om ni haft en helt okej dag (i alla fall i mina öron från soffan...;) Ja, Alfredssons pris låter som en superbra idé;) Lycka till sista biten nu Alfredssonar. Vi alla hejar på er:D

2012-07-06 @ 20:24:09


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

På hjul

Hejsan! Vi ska cykla ner till Malmö i sommar. Vi startar från Västra Mesele efter midsommar. Detta blir våran resedagbok över vår lilla cykeltripp ...

RSS 2.0