Dag 8 Mora - Vansbro 7,3 mil

Start kl 8.00 - Framme kl 15.20 
 
Nu har vi hållit på i en vecka och idag så har vi passerat HALVVÄGS!!! 
 
 
Dagen började med mackor till frukost och sen så hade vi packat oss ut ur rummet strax innan 8.
Vi styrde kosan in mot mitten av Mora och sen vek vi upp på E45 ... och då slog motvinden till!!! Inte slapp vi den idag heller! Vi börjar bli väldigt bekanta nu... Det är väl nackdelen med att köra raka vägar, har man motvind så har man motvind länge!
 
Allra först var det svarta moln, de lättade efter en halvtimma, lite regnstänk men inte så mycket så att det blev dags för helt regnställ. Vi lyxade till och köpte kaffe, te och kaka vid Siljansforsen. Då var livsandrana långt borta! Fikat var av största vikt! Sen har vi kämpat för att hålla dem vakna under färden. Lunchen intog vi lite innan mitten på dagsetappen, innan regnet... 
 
Gott köpt fika. Go´ ostsoppa till lunch
 
Regent började falla precis efter skylten "Vansbro 25" ... Sen dess så hann det först falla en liten mildare skur, slätregn och sen hällregn... Fram in till Vansbro och campingen, där vi rullade in kl 15.00. Vi var lugnt sagt väldigt blöta..! Är det omöjligt att få vara i Vansbro utan att vara dyblöt? Vi simmade minsan en lång bit i våra skor!
 
Fick en fin fin liten ren och väldoftande stuga, fräsch toa och dusch finns i servichuset och vi har till och med hyrt tvättstugan och tvättat och torktumlat våra värsta illaluktande kläder! :-)
 
Lugnt sagt den bästa campingen hittills!
Har handlat på den lokala Ica butiken, blev en sallad även idag, och ätit. 
 
 Just nu regnar det inte och mamma ligger i sängen och läser, vi mår bra och ska strax sova.
 
Skönt med varm dusch, nytvättat hår, väldoftande kläder, go sallad till middag och trevlig camping...
Just nu infinner sig himlen i Vansbro! ;-)
 
 
Stugan på morgonen efter ankomst


Kommentarer
Marty Curfurst

Skönt att höra att ni mår bra och förhoppningsvis får sova gott inatt. Be en liten bön till vädergudarna också så att ni får mindre vind i morgon
Kramar i massor

2012-07-01 @ 21:25:08
Vannia

Jag undrar hur många gånger per dag jag tänker på er- kom fram till att det mest hela tiden som jag funderar på hur det går för er!! Men halva sträckan klar!!!
Kämpa på
Kram ia

2012-07-01 @ 22:36:24
Felicia

låter bra:D

2012-07-02 @ 09:12:50
Gunnar

Nu börjar vi tro att ni verkligen cyklar till Malmö. Häpnadsväckande. Vi hade hoppats få ordna en kortege åt er genom Gamla stan. Det får bli nästa år. God fortsättning.

2012-07-02 @ 15:03:58
Anonym

Heja på. Sväng till höger hela tiden. Kyl rumporna. Undvik dikeskörning. Fafoo informeras varje dag. Kramar från Yvonne

2012-07-02 @ 17:30:24


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

På hjul

Hejsan! Vi ska cykla ner till Malmö i sommar. Vi startar från Västra Mesele efter midsommar. Detta blir våran resedagbok över vår lilla cykeltripp ...

RSS 2.0