Dag 11 Askevikens camping - Falköping ca 10 mil

OJ OJ oj gott folk... Nu så är det inte lite att skriva om. Hoppas jag får med allting. Ni får väl läsa det flera gånger får att hinna uppfatta allt..
 
Startade kl 6.40 - Framme kl 17.20
 
 
Vi startade från Askevikens camping på morgonen. Campingen låg precis vi kanten av Vänern så man såg vattnet helt orört på morgonen.
 
Göta kanal hann vi med på att undersöka tidigt på morgonen. Mamma tyckte det var så kul att hon var på väg ner i kanalen
 
Vi siktade på Mariestad först, men genade lite på småvägar just utanför, så vi var aldrig inne i Mariestad. Det var små gröna och lummiga vägar mellan stora åkerlappar och vid första fikat, som vi intog vid en kyrka, så såg vi det första gula fältet! Tänk att det skulle dröja ända till dag 11 innan det komme! 
 
 Fika vid kyrkan. Lummiga vägar. Kolla noga på bilden nere t. h. i horisontlinjen till vänster så kan man ana ett gult stråk....
 
Idag så känns det som vi riktigt har bytt landskap, igår var det bara lite söder känning, nu så känns det som vi riktigt är i den södra halvan av avlånga Sverige ... :-) 
 
Vi smörjde in oss och fortsatte under strålande sol mot Skövde. Där så skulle vi in i själva centrum och hitta en turist information. Info kartan utanför Skövde hade vi tittat lite  som hastigtast på. Jag hade centrum åt ett håll och mamma tittade aldrig kartan utan litade på mig, när vi kom in i staden så körde vi förbi Elgiganten, Jysk o.dyl... Sen så var det en liten cykelbana och mamma började tvivla på att det var SÅ långt in i staden.... Jag bromsade och frågade en ung kille som sålde jordgubbar om vart centrum och turist infon låg. Han var som en levande turist info han själv! Trevlig och visste precis vad han snackade om! Tänk om alla man frågade var så belästa som han! Så mycket enklare världen skulle bli :-) 
Tack du killen vid jordgubbarna!!!
 
Väl framme vid turistinformationen så blev det inte så mycket nytt, vi fick en liten lokal karta och sen så var det bara att hitta ut ur Skövdes innerstad. 
 
Vi handlade på utvägen från Skövde på en mack. Han vi handlade av hade minsan varit i Vindeln och var imponerad över våra mil.
Just ja, vi gick ju över 100 mils gränsen just innan Mariestad!!!
I alla fall, han var så trevlig att jag gick tillbaka och bad om att få fylla på vattenflaskorna. För vatten har vi behövt idag! Sen från Skövde till Skultorp så var det 3 km, och det var cykelväg hela vägen! Inte illa...
 
Just  i kanten av samhället så fanns det en skylt "N. Kyrktorps gamla kyrka" Eftersom kyrkor är fina saker och oftas har parkbänkar utanför så är det jättebra ställen att fika på. Vi siktade på att inta våran lunch där. Vi hade lyxat till det och köpt yoghurt och kex. Att få äta en halvliter yoghurt med nedsmulat kex i och att få kalla det lunch är helt fantastiskt! :-)
 
 
sen så var den gamla kyrkan helt fantastiskt! Jättefint ställe en km in mot ingenting just utanför Skultorp ... Vem kunde ha anat det!? Stora grova träd av nya sorter som vi inte känner till och grönt och mysigt! Dit ska jag åter.
 
 
 
Efter lunchen så svängde vi tillbaka på våran väg och när vi stannade för att kolla kartan inne i Skultorp så ringde telefonen. Det var från Västerbottens radion, jag hörde dåligt och hann inte uppfatta från vilken kanal, så det är inte lönt ni frågar.. Men han kommer att ringa tillbaka på måndag kl 12.13 cirkus... Efter nyheterna så kommer han alltså att ringa. Så det är på måndag efter kl 12 ni ska lyssna på radion. Kanal får ni klura ut själv. :-)
Det var våra grannar som hade ringt in och velat heja på oss, tackar tackar, och då vidarebefordrade han det eftersom vi var utanför Västerbotten ... Snacka om servic ;-)
 
Strax efter reportern hade lagt på så passerade det en gammal kvinna, vi stod fortfarande still och var lagomt chockad efter det stundade radiopratet, så vi passade på att fråga vilken väg vi skulle ta ut Skultorp. Man kan väl säga att det blev ett missförstånd och när vi var på vägen som vi sökte så stod det att den var avstängd fram till den 13/8 och fram till dess så kan vi ju inte vänta! Så det blev till att vända. Som tur var så var det ingen lång sväng ca 1 km. 
 
 
Sen så var det raka vägen till Falköping. Bitvis så var det mitträcke, inge nå kul! Några km innan Falköping stannade vi på en parkering och hällde vatten över huvudet. Det var varmt och vi var varma och vattnet var skönt!
 
Den campingen vi hittade i staden låg en bit utanför mot helt fel håll och låg bredvid en slalombacke! Det kände vi inte var någonting vi kände för.. Så vi har tagit in på motell efter "rätt"väg :) hur skönt som hälst!
 
 
Fint & fräscht och vi har lakan i sängen, egen dusch, luddiga handdukar och så får vi hotellfrukost!!! Underbart! Vi lyxade till och med så pass att vi köpte middag på serveringen här i samma hus! En schnitzel med stekt potatis, det tycker vi om! Det var mycket mat på tallriken men vi lämnade inget! De hade inte räknat med två cyklister som har gjort över 100 mil... ;-)
 
Nu ligger vi i varsin säng om ska snart somna. Sen så kommer vi att slippa städa och allt som medföljer en campingstugan i morgon!
 
Just nu så infinner sig himmeln på Shells Motell Ålleberg :-)


Kommentarer
Felicia

Gud så coolt:) Grattis till 100 mil!!! Superhäftigt med radion;) Heja, heja, heja

2012-07-05 @ 16:23:57


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

På hjul

Hejsan! Vi ska cykla ner till Malmö i sommar. Vi startar från Västra Mesele efter midsommar. Detta blir våran resedagbok över vår lilla cykeltripp ...

RSS 2.0